fredag 16 oktober 2009

World Dog Show i Bratislava

Ja, då var man hemkommen från Slovakien. En fruktansvärd lång resa måste jag säga. Tyckte aldrig vi kom fram eller hem för den sakens skuld. Den kortaste vägen var genom Tjeckien, men vi hade blivit rekommenderat att resa genom större delar av Tyskland och sedan Österriket i stället eftersom vägarna genom Tjeckien är så dåliga. Därmed tog det längre tid än planerat. Österrike var otroligt vackert så det var en fröjd att åka genom detta land.

Väl framme i Bratislava så var det ingen som pratade engelska, varken på hotellet eller runt utställningsplatsen. I restauranten var menyn endast på slokaviska och ingen kunde översätta. Oavsett så visade det sig att vara guld värd att bo på plats. Vi slapp allt kaos med parkering. Dag ett så började utställningen först 1,5 timme försenat eftersom utställarna inte hunnit fram i tid pga. kaos runt om. Hmmm. Det här ”visste” man redan att skulle hända eller hur?

Vi hade med en American Akita för vår vän Mirko och visade henne. Det gick inte så bra som man hade hoppats. Hon blev fyra i juniorklass, men var helt klart värd mera. Nicklas fick dock kämpa med henne i ringen eftersom hon inte kunde stå still en sekund. Det var en fröjd att ha med AC på denna resa. Hon är världens sötaste Akita. Jag vill bara nämna att AC har en syster och vad heter hon? Jo, DC. Ac:s registrerade namn är också Echo Stars Stiff Upper Lipp, för ni som tycker om att lyssna på AC/DC. ;-)
Salukiringen var otroligt liten. Det är riktigt illa att en ras, där rörelserna från sidan är en så viktig rasdetalj, får en ring som är så liten att denna karaktär inte kommer till sin rett. Ringen var kanske 9x9 meter och det var riktigt stora klasser eftersom det var över 110 salukis anmälda! Tänk när ägarna till alla dessa salukis skulle försöka att få plats runt ringen på de två sidorna som var ”fria” från andra ringar. Kaos? Ja!

Harley vann världsvinnar titeln vilket vi var mycket glada för. BIR blev en jättefin saluki från Finland, Aziz Xanom, som förövrigt var Nicklas vinnare den gången han dömde saluki specialen i Finland. Tyvärr blev hon inte placerad i gruppen, vilket hon definitivt skulle ha blivit! Sverige gjorde det bra i flera andra klasser också. Juniorklass hanar vanns av en lovande hane från Badavies M-kull. Unghundsklass tikar vanns av vackra Dabka’s Izzie och Veteran klasserna vanns av Badavie Pharaz (över 12 år gammal!!!) och Mindys pappa: Badavie Seregon Camel.

Aziz Xanom BIR

Harley WW-09

Badavie Manaquenta BIR junior och JWW-09

Izzie vann sin klass

Badavie Seregon Camel och Badavie Pharaz, båda VWW-09

Harley BIR och BIG-2 på den nationella utställningen

Inga kommentarer: